mandag den 23. maj 2016

The Selection #1 Udvælgelsen

The Selection #1 Udvælgelsen
Kiera Cass

(Tellerup)
Bedømmelse: 5/5
Sprog: Dansk
Originaltitel: The Selection
Originalsprog: Engelsk

The Selection #1 udvælgelsen handler om America Singer. America Singer tilhører en af de lavere kaster i samfundet i nationen Illéa. Hun må derfor arbejde hårdt for føden sammen med sin familie. America Singer inviteres til at deltage i udvælgelsen. Udvælgelsen går ud på, at kronprinsen Maxon skal vælge sig en hustru. Men America har en hemmelig kæreste, som hun holder meget af. Trods denne hemmelige kæreste presses America til at deltage i udvælgelsen på grund af sin families økonomi. America flytter ind i slottet og må, trods sine modstridende følelser, kæmpe blandt alle de andre piger om Maxon, imens de en efter en bliver sendt hjem.

Som jeg har sagt før, skal man ikke dømme en bog på dens omslag. Men når det så er sagt, er dette utrolig flotte omslag altså virkelig lokkede. Jeg havde hørt godt om bogen, men omslaget fangede min opmærksomhed ekstra meget, og gjorde mig endnu mere interesseret i at læse bogen.
Da jeg begyndte at læse bogen, fandt jeg ud af, at fortællingen var mindst lige så smuk som omslaget. Bogen indeholdte spænding, romance og lidt humor, tre ting der var med til at gøre denne bog til en skøn læseoplevelse.
Bogen formår at holde læsningen spændende hele vejen igennem, og ofte føltes det som om, at siderne vendte sig selv.
Universet i bogen er virkelig fantastisk. Kasterne var på ingen måde en forvirring i historien, og man finder ud af på nogle af de første sider, hvad de forskellige kaster betyder. Man finder hurtigt ud af, at der er prestige i at gifte sig med en fra en bedre kaste.
Jeg kan rigtig godt lide, at America langt fra er helt perfekt. Hun kan lide at gå i jeans fremfor kjoler, og hun bryder sig ikke om alle mulige smykker. America er en person, som man kan identificere sig med, og det gør, at historien bliver endnu mere interessant
America oplever lidt den drøm, som næsten alle små piger har, nemlig at få lov til at være prinsesse, dette gør, at man sidder drømmende og forestiller sig alle kjolerne, som America og de andre piger får lov at gå i.
Det er utroligt spændende at følge med i Americas udvikling. Jeg følte virkelig, at jeg blev lukket ind i Americas verden og fik lov til at kende til alle hendes følelser og tanker.
Denne bog var på mange måder rigtig god, men nogle gange følte jeg, at der manglede et eller andet, hvad det er, ved jeg ikke. At der manglede lidt skal bestemt ikke trække denne historie ned, og derfor giver jeg denne her bog 5 stjerner *****.Ingen kommentarer:

Send en kommentar